2024 Sireschieting staande wip groot-Oostende

Voor de eenentwintigste keer kwamen de twee Oostendse boogschutters verenigingen samen om op staande wip te kampen naar de titel van “Sire groot-Oostende”.

Naar jaarlijkse gewoonte vindt de wedstrijd plaats op woensdagavond voor hemelvaartdag. Dit jaar was het dus op 8 mei.

De Koninklijke hoofdgild Sint Sebastiaan (SSO) was dit jaar de organiserende vereniging en bijgevolg was de Koninklijke Handboog Maatschappij Willem Tell (WTO) de uitspeler.

Na het openingswoordje van voorzitter, Marc Vandepoele (SSO), konden de deelnemers hun pijlen richten op de hoofdvogel.

Met vierentwintig deelnemers werd gepoogd, in drie rondes van één pijl, de hoofdvogel er af te krijgen.

Het resultaat na drie pogingen was dat Johnny (WTO), Bart (WTO) en Eddy (SSO) elk één keer de topvogel hadden afgeschoten.

Afkampen dus! Bij de eerste poging van Johnny was het al raak. Bij de twee volgende pogingen bleef de hoofdvogel op zijn verheven positie.

Voor het tweede jaar op rij kroonde Johnny De Jonghe (WTO) zich tot “Sire groot-Oostende 2023”.

Meer nog!!! Johnny is niet alleen Sire in onze stad maar is ook voor de tweede keer op rij Sire bij Koninklijke en Graaflijke Handbooggilde St. Sebastiaan “de Eendracht van Ooidonk”. Volgend jaar wordt het alvast uitkijken naar de prestaties van Johnny want dan kan hij misschien op beide plaatsen tot Keizer gekroond worden.

Er werd uiteraard ook gedacht aan de innerlijke mens om daarna de avond verder te zetten met een “klassieke” schieting op staande wip.

Proficiat Johnny, zo heeft Oostende terug een “Koninklijke Hoogheid” binnen de muren … en misschien volgend jaar een “Keizer” in de stad.

Guy D.