Sireschieting 2023 staande wip groot-Oostende

Het is naar jaarlijkse gewoonte dat de twee Oostendse boogschutters verenigingen samenkomen om op staande wip te dingen naar de titel van “Sire groot-Oostende”.
Op woensdag 17 mei werd er voor de twintigste keer voor de titel gestreden.
Voor deze kristallen jubileum was de Koninklijke Handboog Maatschappij Willem Tell (WTO) de gastheer voor de Koninklijke hoofdgild Sint Sebastiaan (SSO).

Na het openingswoordje van de voorzitter konden de zesentwintig deelnemers hun pijlen richten op de hoofdvogel. Wie in drie rondes de hoofdvogel het meest afschoot werd “Sire”.
In de tweede ronde was het raak. Niemand deed beter en Johnny De Jonghe (WTO) kroonde zich hierdoor verdiend tot “Sire groot-Oostende 2023”.
Johnny is niet alleen Sire in onze stad maar is ook in 2023 Sire bij Koninklijke en Graaflijke Handbooggilde St. Sebastiaan “de Eendracht van Ooidonk”.
Er werd ook gedacht aan de innerlijke mens om daarna de avond verder te zetten met een “klassieke” schieting op staande wip. Het werd een gelijke stand voor twee koppels: Sandra (WTO)/Anthony (SSO) en Dirk (WTO)/Chris V.(SSO)

Proficiat Johnny, zo is Oostende weer een “Koninklijke Hoogheid” rijker.

Guy D.

OOSTENDE/De Handboogmaatschappij Willem Tell organiseerde woensdag de ‘Koning’ schieting voor leden van de Oostendse clubs.Hoofdman Norbert Valcke mocht Johnny De Jonghe van Willem Tell kronen tot Sire Groot Oostende.
FOTO PETER MAENHOUDT