Sireschieting staande wip “groot-Oostende”

In Oostende zijn er twee verenigingen waar het handboogschieten wordt beoefend.

De clubs zijn het “Hoofgild Sint Sebastiaan” (SSO) en “Boogschuttersgilde Willem Tell” (WTO).
Eenentwintig jaar geleden werd voor het eerst gekampt tussen de twee clubs voor de titel van “Sire groot-Oostende”. Maar corona bepaalde dat er twee jaar op rij geen wedstrijd kon/mocht georganiseerd worden. Dus waren we nu aan de negentiende editie toe.
Woensdag 25 mei 2022 was Sint-Sebastiaan de uitnodigende vereniging.
Op de staande wip prijkte er helemaal bovenaan één hoofdvogel.
Zevenentwintig schutters waren ingeschreven om naar de begeerde titel te kampen. Uittredende Sire, Nico Pyfferoen (WTO), schoot de avond op gang. Al bij de eerste van de drie rondes werd de vogel door Sandra (WTO) afgeschoten. In de tweede ronde werd de topvogel door Guy Delanghe (SSO) en bij de derde ronde kon Dirk Vandenbussche (WTO) de hoofdvogel van zijn verheven positie naar beneden halen.
Er kan maar één “Sire” zijn en bijgevolg moest het drietal afkampen om uit te maken wie zich tot Koning(in) van groot-Oostende mocht kronen.
Terwijl de aanwezigen zich te goed deden aan kaas- en vleeswaren zwoegden de drie kandidaten om de topvogel er af te halen. Maar het lukte niet direct … het duurde zeer lang zelfs. Pas na vijfenveertig beurten was de Sire of liever de Majesteit gekend.
Sandra Vantyghem (WTO) haalde ten slotte de titel binnen.
Uiteraard was er ook nog een prijzenschieting voor alle aanwezige wipschutters.

Sandra mocht de beker in ontvangst nemen uit handen van Marc Vandepoele (voorzitter SSO)
Tot slot nodige Nobert Valcke (voorzitter WTO) iedereen uit voor de groot-Oostendeschieting volgend jaar, op woensdag 17/05/2023, op het terrein van “Willem Tell”.

Proficiat Sandra met de titel maar ook als eerste dame die “Sire (Majesteit) van groot-Oostende” is geworden.

Guy D.

   Sire groot-Oostende Sandra Vantyghem