Sebastiaan start 2022

Zaterdag 19 februari 2022

 

Planning:
10.30 uur Algemene vergadering
11.30 uur Receptie aangeboden door de gilde.
13.00 uur Maaltijd.
15.00 uur Traditionele prijsschieting op het St-Sebastiaansdoel (1 pijlstelsel)
Einde voorzien rond 18.30 uur

Van timing gesproken … om 10.32 uur opende Marc de dag geflankeerd door Kevin en Ignace.
De afwezigen (bestuursleden) hebben ongelijk … maar omdat dit met een gegronde reden was toonde de voorzitter hiervoor alle begrip.

In tegenstelling tot wat u zou denken vormde corona niet de rode draad doorheen de vergadering. Uiteraard werd verwezen naar de twee voorbije jaren waarvan het eerste covid-jaar de vereniging in een financiële wurggreep had. We zijn er gelukkig doorheen gesparteld en met enige fierheid meldde onze penningmeester Ignace, dat vorig boekjaar met winst werd afgesloten. Enerzijds doordat en terug meer kon geconsumeerd worden maar ook door een extra subsidie die uiterst welkom was.
Er werd even overwogen om de lege kas te spijzen door het lidgeld te verhogen maar daar werd (wijselijk) van afgezien. Alle hoop ligt bij het organiseren van enkele activiteiten en de opbrengst van het vloeibare aanbod.
Voor 2022 hadden er reed bijna 60 leden hun lidgeld betaald en de verwachting was dat er nog enkele zullen betalen.
De “Goudenpijl” zal in 2022 niet meer georganiseerd worden wegens diverse redenen. Natuurlijk worden de 50/30 wedstrijden en Mini-fields en misschien ook een “Triple arc” dit jaar op de agenda geplaatst.
Er werden reeds enkele aanpassingen (lees: opruimwerken) gedaan in de zaal en er wordt gevraagd om niets meer te laten rondslingeren. Er zal een oplossing gezocht worden om zoveel mogelijk leden een kast(je) te geven maar eerst wordt gevraagd aan de mensen die meer dan één kast hebben om deze ter beschikking te stellen voor andere schutters.

De vergadering werd afgesloten en werd onmiddellijk gevolgd door de nieuwjaar drink.
Er ging geen tijd verloren …

Tegen 13.00 uur werden we verwacht aan de bbq-remorque van Patrick.
En wat hadden we nu op het menu? Een hammetje warme groentje, saus en gebakken patatjes. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk was dat !!!

Of het nu allemaal rappe eters waren of dat het iedereen zo goed had gesmaakt maar de schieting startte al een half uur voor tijd.
Meer dan twintig schutters waren ingeschreven om hun pijlen af te vuren op het Sint-Sebastiaansdoel.
Er was een prijs voor de deelnemer mat de meeste keer 4, het hoogste en het kleinste resultaat. Ook waren er zes getallenreeksen (van drie getallen) waarvoor een (ere)prijs was voorzien.
Achteraf keerde iedereen huiswaarts, hoewel sommigen niet direct, met een “koekebrood” en een cake plus zijn prijs.

Eindelijk terug een gevoel naar het (vroegere) normale leven.
’t Was een prachtige dag.

Guy D.